Guys who are planning to learn the fundamentals of English can avail the handy study material using MP Board Solutions for Class 8 English Chapter 18 Handy Andy at the Post Office Questions and Answers. You Can Download MP Board Class 8 English Solutions Questions and Answers, Notes, Summary, Guide, Pdf. Refer to the Madhya Pradesh State Board Solutions for English PDF available and score better grades. Simply click on the quick links available for MP Board Solutions for Class 8 English Chapter 18 Handy Andy at the Post Office Questions and Answers and prepare all the concepts in it effectively. Take your preparation to the next level by availing the Madhya Pradesh State Board Solutions for Class 8 English prepared by subject experts.

MP Board Class 8th Special English Solutions Chapter 18 Handy Andy at the Post Office

Do you feel the concept of English is difficult to understand? Not anymore with our MP Board Solutions for Class 8 English Chapter 18 Handy Andy at the Post Office Questions and Answers. All the Solutions are given to you with detailed explanation and you can enhance your subject knowledge. Use the Madhya Pradesh State Board Solutions for Class 8 English PDF for free of cost and prepare whenever you want.

Handy Andy at the Post Office Textual Exercise

Word Power

(A) Select words from the text which convey meanings similar to the following:
(a) a landlord
(b) quick and active
(c) a silly person
(d) to make someone angry
(e) request
Answer:
(a) a squire
(b) brisk
(c) stupid
(d) provoke
(e) appeal.

(B) Match words with opposite meanings:
MP Board Class 8th Special English Chapter 18 Handy Andy at the Post Office 1
Answers:

  1. c
  2. e
  3. d
  4. b
  5. a.

(C) Here are two words from the lesson beginning with the prefix “im”
-impossible, -impatient

The prefix “im” is used to make the antonym or opposite of a foot word. For example.

Possible – impossible
Patient – impatient

Here are a few words beginning with the letters “im”. In which of these words do these two letters act as a prefix and in which are they part of the root word?

  1. imaginary
  2. immortal
  3. imperfect
  4. imitate
  5. impure
  6. immature
  7. immense
  8. impact

Answer:
The words in which the two letters ‘im’ act as prefix-immortal,
imperfect
impure
immature

The words in which the two letters ‘im’ are part of the rot word –
imaginary
imitate
immense
impact

Comprehension

(A) Complete these sentences:

  1. Andy went to the town to ______
  2. The postmaster did not give any letter to Andy because ______
  3. Andy’s face was beaming with delight because ______

Answers:

  1. bring his master’s letter from the post office.
  2. he was not ready to pay eleven pence.
  3. he had brought three letters for – eleven pence.

(B) Who spoke these words? Describe what was happening.

  1. “I don’t like to be troublesome, sir.”
  2. “Get out! Your master must be as great a goose as yourself to send such a messenger.”
  3. “What should I pay eleven-pence for?”
  4. “You’ll provoke me to break your neck some day?”
  5. “He’ll murder me if I’m not back soon.”

Answer:

  1. Andy spoke these words. His master got annoyed due to Andy’s stupidity. But Andy was unaware of all these things. He told his master that he didn’t like to be troublesome.
  2. The postmaster spoke these words. Andy, insisted to get his master’s letter. But the postmaster didn’t know anything about him (Andy’s master). He got annoyed with Andy and his master. Hence he said the above lines.
  3. Andy spoke these words. The postmaster asked him to pay eleven pence for the letter. Andy got surprised because just a minute before a man paid only four pence to get his letter.
  4. The Squire spoke these words. He got annoyed because Andy had come to him without taking a letter from the post-office.
  5. Andy Spoke these words. His master had told him to come very soon. Hence he was in hurry.

(C) Answer these questions:

Question 1.
What was Andy’s excuse for not asking the squire where to go?
Answer:
Andy told his master that he would find out where to go.

Question 2.
What made Andy think the postmaster was very curious?
Answer:
Andy went to the post-office counter and said that he wanted a letter. The postmaster asked him for whom he wanted it. This made Andy think the postmaster was very curious.

Question 3.
Why did the postmaster call Andy’s master ‘a goose’?
Answer:
In the post master’s eyes Andy’s master was foolish fellow for emplaying such a foolish servant.

Question 4.
Why did the postmaster refuse to give Andy any letter?
Answer:
The postmaster refused to give Andy any letter because he didn’t pay eleven pence.

Question 5.
What was the postmaster doing when Andy made a second visit to the post office?
Answer:
When Andy reached the post office for the second time, two persons were getting letters. The postmaster was selecting the letter for each from a large parcel that lay before him on the counter.

Question 6.
Why did Andy take away two letters from the heap?
Answer:
Andy took away two letters from the heap because he was not ready in any situation to pay eleven pence just for one letter that he would get from the postmaster.

Question 7.
What made Andy feel delighted?
Answer:
Andy felt delighted because he managed to get three letters for eleven pence.

Question 8.
Why was the squire puzzled to see Andy happy?
Answer:
Andy was happy for nothing. Hence the squire got puzzled to see him.

Let’s Learn

Question 1.
Convert the interrogative sentences into indirect speech.
Example: She said to me, “How old are you?” She asked me how old
I was.
(a) Deepa said to me, “How is your mother today?”
(b) He said to Suresh, “What are you reading?”
(c) Sunil said to the shopkeeper, “Are these good mangoes?”
(d) Kamini said to the teacher, “May I go out, Madam?”
(e) I said to Reeta, “Do you like sweets?”
Answers:
(a) Deepa asked me how his mother was that day.
(b) He asked Suresh what he was reading
(c) Sunil asked the shopkeeper if those mangoes were good.
(d) Kamini asked the teacher to go out.
(e) I asked Reeta if she licked sweets.

Question 2.
Convert the imperative sentences into indirect speech.

(a) I said to the peon, “Take these files to the Manager.”
(b) The doctor said to her, “Keep this bottle away from the children.”
(c) The beggar said to the rich man, “Have pity on me.”
(d) Hema said to her father, “Please give me some money.”
(e) Mohan said to his friend, “Don’t worry about me.”
Answers:
(a) I asked the peon to take those files to the Manager.
(b) The doctor asked her to keep that bottle away from the children.
(c) The beggar asked the rich man to have pity on him.
(d) Hema asked her father to give her some money.
(e) Mohan asked his friend not to worry about him.

Let’s Talk

Imagine you are one of the people who had watched the episode that took place between Handy Andy and the postmaster at the post office. Frame your own dialogues, read them aloud and enact the conversation which would have taken place between Andy and the postmaster.

Andy : Good morning, Sir! I am Andy I’m here to collect a letter, if any.
Postmaster : Good morning, Andy! who do you want it for?
Andy : What’s that to you?
Postmaster : I can’t give you any letter unless you tell the direction
Andy : The directions I got was to get a letter here, those are the direction.
Postmaster : Who gave you those directions?
Andy : My master,
Postmaster : And who is your master?
Andy : What is that to you?
Postmaster : Why, goes stupid! If you don’t tell me his name how can I give you the letter?
Andy : You could give it, if you liked; but you’re fond of asking impertinent questions, because you think I’m simple.
Postmaster : Get out! Your master must be as great as a goose as yourself, to send such a messenger.
Andy : It it Squire Egan you dare to say goose?
Postmaster : Oh, Squire Egan’s your master, then?
Andy : Yes; have you anything to say against it?
Postmaster : Only that I never saw you before.
Andy : Then you’ll never see me again if I have my way.
Postmaster : I won’t give you any letter for the Squire unless I know you’re his servant. Is there anyone in the town who knows you?
Andy : Plenty. It’s not everyone who is as ignorant as you.

Let’s Talk

Read the following telephonic conversation between Ritu and Swati.

Ritu : Hello! is it 4766901?
Swati : Yes, may I know who’s speaking?
Ritu : I’m Ritu, could I speak to Sonam?
Swati : I’m sorry but Sonam has gone to the library. Is there a message for her?
Ritu : Yes, please tell her that the English unit test has been postponed from 27th November to 30th November 06, Please see that she gets this message as it is very important.
Swati : I’ll surely convey this message to her.
Ritu : Thank you very much.

Answer the following questions:

Question 1.
Whose telephone no is 4766901?
Answer:
It is Swati’s telephone number.

Question 2.
Who does Ritu want to speak to?
Answer:
Ritu wants to speak to Sonam.

Question 3.
Why couldn’t she do so?
Answer:
She couldn’t do so because Sonam had gone to the library.

Question 4.
What is the revised date of the English test?
Answer:
The revised date of the English test is 30th November 2006.

Let’s Write

You visited a nearby post office last Friday. Write a letter to your sister describing your visit to the post office. Also mention the purpose of visit.
Answer:
Boys Hostel,
Karnal
7th Jul. 2007

My dear Nimmi

How are you? I am fine and hope that your are also well with your health and study. Dear Nimmi, you will be glad to know that yesterday I visited the post office of my locality. Since, it was my first visit I was very curious to know about several things.

There were several counters. First of all I went to the counter where I could get postal stamps. There was a long queue. But soon my turn came. I purchased the required stamps and stood at a distance to watch for some time and then went back.

Yours lovely.
Bineet

Handy Andy at the Post Office Word Meanings

MP Board Class 8th Special English Chapter 18 Handy Andy at the Post Office 2

We wish the knowledge shared regarding MP Board Solutions for Class 8 English Chapter 18 Handy Andy at the Post Office Questions and Answers has been helpful to you. If you need any further help feel free to ask us and we will get back to you with the possible solution. Bookmark our site to avail the latest updates on different state boards solutions in split seconds.

Leave a Reply