Are you seeking for the Madhya Pradesh Board Solutions 10th English Writing Skills Telegram Writing Questions and Answers PDF? If yes, then read this entire page. Here, we are giving a direct link to download MP Board Class 10th English Solutions Questions and Answers PDF which contains the chapter wise questions, solutions, and grammar topics. You can also get the shortcuts to solve the grammar related questions on this page.

MP Board Class 10th Special English Telegram Writing

For the sake of students we have gathered the complete 10th English Writing Skills Telegram Writing Questions and Answers can provided in pdf Pattern. Refer the chapter wise MP Board Class 10th English Solutions Questions and Answers Topics and start the preparation. You can estimate the importance of each chapter, find important English grammar concepts which are having more weightage. Concentrate on the important grammar topics from Madhya Pradesh Board Solutions for 10th English Telegram Writing Questions and Answers PDF, prepare well for the exam.

1. Your friend Samir has passed Higher Secondary Examination in first division. Send a telegram of congratulations to him.
(M.P. Board 2012)
Answer:
A great exciting news congratulations for getting such a nice result. You have really brought laurels to all of us. Hope to meet you soon to celebrate.

-Samir

2. Ram wrote the following letter to Gopal. Then he decided to send a telegram instead of the letter. Using relevant information from the letter, write this telegram using not more than 20 words.
Chandigarh,
17 June, 20xx

Dear Gopal,
My sister has sponsored me to go to Australia for higher studies. I have gone through all the formalities and will be leaving India on the morning of 25th June from Mumbai. I will be arriving in Mumbai by Konark Express on 23rd June along with my parents and my sister. I’d be very grateful if you could arrange a good hotel for three days for us. Could you possible meet us at the station too?

Hoping to see you soon

Yours affectionately
Ram
(M.P. Board 2012)
Answer:
Scheduled to go to Australia for studies. Arriving Mumbai on 23 June with parents and sister by Konark Express. Arrange hotel for 3 days.

-Ram

3. Natasha wrote the following letter to her father. Later she decided to send a telegram instead. Using relevant information from the letter, write this telegram using not more than 25 words inclusive of the receiver’s address. Copy the format of the telegram from the question paper in your answer sheet. (5 marks)
Burhanpur ‘
March 3, 20xx
Dear father,
I had a comfortable journey but on arrival I found that I had forgotten my library notes on History along with the text-book. I think they were lying on the top of the bookshelf in my room. I need these urgently for my exams.
Please send the notes through courier mail. I also need Rs. 400 to pay the fee for my coaching classes in Maths. Regards and love Natasha
Answer:

Receiver’s Name : Receiver’s
Address :
B.N. BOSE
33, BURMAN STREET, BURDWAN
ARRIVED COMFORTABLY STOP FORGOT HISTORY SYLLABUS
ON BOOKSHELF IN MY ROOM STOP
SEND THROUGH COURIER URGENTLY ALONG WITH 1 400
FOR MATHS COACHING CLASS STOP
Sender’s Name : NATASHA
(Not to be Telegraphed)
Sender’s Address : ROOM NO. 36, SAROJINI GIRLS’ SCHOOL, BURHANPUR

4. You are Lalith Kumar working in a private firm in Mumbai. You are to go home on leave on the 21st of April. But you are unable to do so as you have some urgent work to do. You are not sure of the date of your arrival. Send a telegram to your parents in Kolkata using not more than 25 words inclusive of the receiver’s address. Copy the format of the telegram from the question paper in your answer sheet.
Answer:

Receiver’s Name : Receiver’s
Address :
SHRI AMIT KUMAR
36, TOLLY GANJ, KOLKATA
UNABLE TO COME ON 21st APRIL
DUE TO URGENT OFFICIAL WORK STOP
WILL INFORM YOU OF ARRIVAL SOON
STOP TAKE CARE STOP
Sender’s Name : LALITH KUMAR
(Not to be Telegraphed)
Sender’s Address : C-32, TAKSHILA APARTMENTS, MUMBAI

5. Mr. Sijo Jose wrote the following letter to the Manager, Hotel Narayani, Kathmandu, N’epal. He then decided to send a telegram. Using relevant information from the letter given below, write this telegram, using not more than 25 words inclusive of the receiver’s address. Copy the format of the telegram from the question paper in your answer sheet.

24, Connaught Circus,
New Delhi
6th November, 20xx

Sir,
Mrs. Menon, our Sales Manager, will be visiting Kathmandu on 20th November, on official work. She will be staying at the hotel for 3 days and will be accompanied by her Secretary, Mrs. Naik. I shall be grateful if you would kindly book two adjoining rooms in your hotel for three days. They intend checking in on the night of 19th November. Kindly confirm the booking at the earliest.

Thanking you,

Yours faithfully,
Sijo Jose
Answer:

Receiver’s Name : Receiver’s
Address :
MANAGER
HOTEL NARAYANI, KATHMANDU, NEPAL
OUR SALES MANAGER MRS. MENON REACHING
KATHMANDU ON 19″‘ NOV. AT NIGHT
ALONG WITH SECRETARY STOP BOOK TWO ADJOINING
ROOMS FOR THREE DAYS STOP
Sender’s Name: SIJO JOSE
(Not to be Telegraphed)
Sender’s Address : 24, CONNAUGHT CIRCUS, NEW DELHI

6. Sudhir wrote the following letter to his friend Verma. Later he decided to send a telegram instead of the letter. Using relevant information from the letter, write this telegram using not more than 25 words inclusive of the receiver’s address. Copy the for-mat of telegram from the question paper in your answer sheet.
115 Sector-D
Dombivilli, Mumbai
Oct. 23, 20xx
Dear Verma,

I shall now get an opportunity to see you. You will be glad to know that I have been called for an interview for the post of Regional Sales Manager by Bayer (India) Pharma, Patna. So I will be arriving in Patna by the Inter City Express on November 14 in the morning. Please book one room in a good hotel. Could you possibly meet me at the Railway Station?

Yours sincerely,
Sudhir
Answer:

Receiver’s Name : Receiver’s
Address :
VERMA
236, ABC NAGAR, PATNA
MESSAGE REACHING PATNA NOV. 14 BY
INTER CITY EXPRESS STOP INTERVIEW IN
BAYER (INDIA) PHARMA STOP BOOK ROOM
IN GOOD HOTEL STOP MEET ME
AT RAILWAY STATION STOP.
Sender’s Name : SUDHIR
(Not to be Telegraphed)
Sender’s Address : 115 SECTOR-D, DOMB1VILLI, MUMBAI

7. You are Rani, staying in the hostel of Vidhyodhaya Public School, Chennai. Your school is organizing an educational tour to Hyderabad. You decide to send a telegram to your father, Shri Ram Lai living at 1, 39th Street, Erode-86, requesting him to give you permission to join the tour and send you rupees one thousand for the tour expenses. Copy the format given below in your answer sheet and write the telegram in not more than 25 words.
Answer:
MP Board Class 10th Special English Telegram Writing 1

8. You are Abhishek, living in Ambala. The elder brother of your friend Anand who is living at 1, Wallace Garden, Chennai-4, is getting married. You promised him that you would attend his marriage.. But you have your mid-term examinations on the day of the marriage. You decide to send him a telegram expressing your inability to attend the marriage and congratulating him. Copy the format given below in your answer sheet and write the telegram in not more than 25 words. .
Answer:
MP Board Class 10th Special English Telegram Writing 2

9. You are Vikram/Vasantha of Class X studying in Sun Resi-dential School, Chennai, staying in the school hostel. You are participating in an Inter School drama competition. You require money urgently for getting the necessary costume stitched and for paying the entrance fee. Draft a telegram in not more than 20 words to be sent to your parents in Trivandrum. Copy the format of the telegram from the question paper in your answer sheet.
Answer:
Sender’s Name : VASANTHA
MP Board Class 10th Special English Telegram Writing 3
MP Board Class 10th Special English Telegram Writing 4

10. You are Vikram/Vasantha of Class X studying in Sun Residen-tial School, Chennai, staying in the school hostel. You wish to join a crash course in Computers. Draft a telegram in not more than 20 words to your father in Visakhapatnam seeking his per-mission and requesting him to send you the registration fees of Rs. 100 immediately. Copy the format for the telegram from the question paper in your answer sheet.
Answer:
MP Board Class 10th Special English Telegram Writing 5

11. You are Rekha/Ravi. You are to attend a swimming coaching camp at Chennai from 16th to 22nd of April. Write a telegram to your friend Rakesh/Rajani in Chennai asking him/her to meet you at the station and take you to the club where accommodation is arranged, as the place is not familiar to you. Copy the format of the telegram from the question paper in your answer sheet.
Answer:
MP Board Class 10th Special English Telegram Writing 6
MP Board Class 10th Special English Telegram Writing 7

12. You are Ramganesh. Write a telegram to your uncle Vijayram informing him about your visit to Kolkata with five of your friends. You will spend a week in Kolkata and will require transport for sight-seeing. Also request him to book tickets for your return journey. Write this telegram using not more than 25 words inclusive of the receiver’s address. Copy the format of the telegram from the question paper in your answer sheet.
Answer:
MP Board Class 10th Special English Telegram Writing 8

Hope that the above shaped information regarding the Madhya Pradesh Board Solutions for 10th English Telegram Writing Questions and Answers is useful for making your preparation effective. View our website regularly to get other subjects solutions.

Leave a Reply